A blog szerzője önmagáról

2014.01.18. 21:46

Középkori mágusok, rejtélyes kéziratok, titkosírások és kódok, a múltról szóló összeesküvés-elméletek – izgalmas, de tudományos szempontból gyanús témák ezek, amelyek jobbára lektűrök lapjain tűnnek fel. Engem az érdekel, hogyan lehet ilyen kérdésekről a tudománytörténész szakmai szempontjából korrekten, de ugyanakkor az átlagolvasók számára fogyasztható módon írni.

profil1tom.jpg

(fénykép: Múlt-kor történelmi magazin)

1974-ben születtem Budapesten. Végzettségemre nézve történész (ELTE BTK) és középkorász vagyok (PhD: Central European University, Medieval Studies Department, 2003). A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen oktatok humán és társadalomtudományi tárgyakat. Több könyvem jelent meg, ezek közül kiemelem angol nyelvű monográfiámat (Unlocked Books, Manuscripts of Learned Magic in the Medieval Libraries of Central Europe,Penn State University Press, 2008) és magyar nyelvű könyvemet egy titokzatos titkosírásról (A rohonci kód, Jaffa, 2011). Budapesten élek, nős vagyok, három gyermek apja.

A bejegyzés trackback címe:

https://kripto.blog.hu/api/trackback/id/tr745165455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása