Ha visszanézzük a kripto-blog posztjait, elsősorban történeteket, rejtélyeket és történelmi ismereteket látunk. Rejtvények, megoldásra váró feladatok is felkerülnek, amelyekre a blogszerző izgatottan várja a válaszokat. Itt az idő azonban, hogy egy nagyságrenddel interaktívabbá váljunk!

Arra kérem a kedves olvasót, hogy írja meg kommentben, milyen típusú blogbejegyzéseket olvasna szívesen a jövőben a blogon (természetesen kódolás-rejtjelezés témakörben)! Megoldandó feladatoknak örülne leginkább? Ókori megfejtetlen írásoknak? Huszadik századi történeteknek, amelyekben az Enigma játssza a főszerepet? Középkori kódolt levelekről hallana többet vagy kora-újkori szerelmes hercegekről? A magyar történelemről vagy a nyugat-európairól? Esetleg más kultúrák rejtjelezési szokásairól? Talán modern bűnesetekről? Több recenziót szeretne olvasni? Ha igen, inkább szakkönyvekről vagy krimikről, regényekről? Szórakoztasson a kripto-log vagy tájékoztasson?

Nem ígérem, hogy minden kérést teljesítek, de azt igen, hogy nagy örömmel fogom olvasni a javaslatokat, és megpróbálok abba az irányba fejlődni, amelyre a blog visszatérő olvasói szeretnék.

A visszajelzésekért előre is köszönettel:

Láng Benedek

A bejegyzés trackback címe:

https://kripto.blog.hu/api/trackback/id/tr516727783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nevergone 2014.09.25. 12:22:15

Én annak örülök, hogy eltűnt az „előreláthatólag egy évig frissül” megjegyzés a blog leírásából. :)
A további válaszon még gondolkodom. :)

Meister · https://www.facebook.com/Meister1977 2014.09.25. 19:24:41

Én kicsit több oktatási anyagot látnék szívesen, de az is igaz, hogy nem ez a blog profilja, mások esetleg unnák...
Szóval amolyan step-by-step leírások egy-egy titkosítás megfejtéséről... Köszi!

snug 2014.09.27. 18:33:55

Szerintem éppen az a jó ebben a blogban, hogy minden héten más-más téma jön elő. Én ugyanolyan érdekesnek találom a 20. századi megfejtetlen kódokat, mint a középkori-koraújkori titkosírásokat vagy éppen a régi kultúrák elfeledett írásrendszereit.
És ha éppen van időm, szívesen elszöszmötölök egy-egy feladványon is.
Szóval szerintem csak így tovább, és ha sűrűbben jönnek a posztok, annál jobb.

nevergone 2014.09.28. 10:04:44

snugnak adok igazat, szerintem is jót tesz ez a változatosság. Bár Meisternek is igaza van abban, hogy egy step-by-step howto érdekes lehet. :)

L. B. Alberti 2014.09.29. 10:29:49

Szerintem is ez változatosság az ami igazán jó ebben a blogban. Mindenki megtalálja az őt érdeklő témát, illetve bővítheti az ismereteit.

(a step-by-step-re meg ott vannak a társ blogok :P)
süti beállítások módosítása