Az alábbi üzenetet Gilicze Gábortól, Gárdonyi titkosírásának megfejtőjétől kaptam. Bár a titkosítási módszer módszer ismert, a jelek jelentése egy frissen megjelent könyv segítségével könnyen azonosítható, az üzenet megfejtése mégis sok türelmet, kitartást és leleményt kíván, a jelek kötése és elrendezése ugyanis próbára teszi a kódfejtőt. Aki az üzenetet megfejti, a munka során észrevétlen szakértőjévé válik Gárdonyi módszerének.

Nem nehéz kitalálni az üzenet első két szavát (Kedves Benedek), ezért arra kérem a sikeres kódfejtőket, hogy az egymást követő kommentekben mindig a soron következő szót adják meg. Azaz az első megfejtő a harmadik szót legyen kedves megírni, a második a negyediket, és így tovább.

uzenet.jpg

Bízom benne, hogy a kedves kódfejtők is olyan jól szórakoznak az üzenet megfejtése közben, mint én tettem, de kötelességem szólni, eltart egy kis ideig, míg összerakja az ember, mire is vonatkoznak a jelek. 

 

Kövess a Facebookon, hogy értesülj a legújabb bejegyzésről!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kripto.blog.hu/api/trackback/id/tr916473349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ˇ (törölt) 2014.08.21. 22:10:51

végre van egy ember akit

(bocs nem volt kedvem várni a kommentek között)

Benedek Lang 2014.08.21. 22:29:09

@D. Maylo: Szép! Ahogy Alberti megfejtése is.
süti beállítások módosítása