Szerencsére belföldön is igénybe veszik rejtjelfejtő tapasztalataidat. De a következő jelsorozat láttán elszomorodsz, hiszen olyan elavult titkosítási módszerre ismersz, amitől még egy középkori írnok is elszégyellte volna magát. Dolgod mégsem lesz túl egyszerű, erről a korabeli magyar nyelv és az ékezetek hiánya gondoskodik.

… Megirám minap kegyelmednek: mihelt o. u. y. c. g. a. u. y. z. f. g. n. u. a. l. y. p. b. q. g. y. y. g. n.e. b. t. g. f. m. y. g. t. i. z. p. g. g. f. h. g. c. g. y. b. z. p. z. u. o. g. p. a. a. e. g. g. i. u. t. p. b. t. i. a. p. u. a. Az svecussal, assecurálom kegyelmedet, hiában biztatja magát német uram, mert onnan bizony egy sem gyün.

A sikeres megfejtőket ezúttal is arra kérem, hogy az első az első, a második a második (és így tovább) karaktereket adja meg a kommentben.

 

Kövess a Facebookon, hogy értesülj a legújabb bejegyzésről!

A bejegyzés trackback címe:

https://kripto.blog.hu/api/trackback/id/tr306043514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

snug 2014.04.26. 23:36:14

o = H!
Sokadik nekifutásra sikerült, bár a szöveg közepe nem egészen világos, hogy mit jelent.

snug 2014.04.30. 20:47:25

Ezért nem jár 1000 dollár?
süti beállítások módosítása